Game development
4 participan?i
Game development
Multi dintre voi, poate ati auzit sau poate stiti, sau poate nu, ca jocurile sunt facute cu ajutorul unor limbaje de programare. Programare orientata pe obiect si programare orientata pe "actiune". Programarea orientata pe obiect se poate inlocui si cu diferite programe gen £d Studio Max, Milkshop 3D, etc.... Evident. Ca sa para cat mai real, trebuie sa se foloseasca si programe de texturari. Aici putem folosi PaintShop Pro, GIMP, PhotoShop, etc. Exista o multitudine de programe folosite pt asa ceva. Cele mai bine cred ca sunt PS si GIMP. Adik acestea sunt cele mai complete.
Partea de programare orientata pe "actiuni" se ocupa de StoryLine (linia povestii). Aceasta are un rol foarte important in crearea unui joc deoarece trebuie sa se fie ceva atractiv, sa tina jucatorii in suspans. In story line sunt inlcuse toate personajele, NPC (sau vendorii - personajele inactive ce nu iau parte la actiuni ci doar ofera informatii despre misiuni, vand iteme sau il ajuta pe erou), Mobii (monstrii cu care eroul se confrunta de-a lungul timpului). Fiecare detaliu este inclus. Cand vorbim despre un personaj nu ne referiim doar la el, la cum arata, ci ne referim la intreagul set de informatii despre el( skilluri, iteme capabile de a fi folosite de player, conversatiile purtate cu celelalte personaje, etc). La fel este si la Mobi. Fiecare parte a Game Developmentului este importanta. Sunetul este facut si introdus in joc tot prin intermediul limbajului de programare folosit pt creare.
Este o meserie dificila ce necesita timp si ustensilele necesare crearii unui joc. Daca cel ce se ocupa cu crearea jocului nu are echipamentul necesar, dureaza destul de mult sa faca toata treaba. Acelasi lucru il putem spune si despre numarul de persoane ce se ocupa de creare jocului. In medie, un joc cu grafica si actiune destul de reusita, poate dura cam 6luni-1an, iar echipa de lucru sa fie formata din mai mult de 20 de membri care sa se ocupe de cate ceva.
Pe de alta parte, nu trebuie ratat nimic, si trebuie verificat la sfarsit de erori sau, asa numitii "bug" ce pot provoca anumite neplaceri in timpul jocului. Cu toate acestea, este destul de dificil sa realizezi un joc si destl de costisitor....
Deci, asta este pt mine...
Vati dori sa lucrati in domeniul asta?
Partea de programare orientata pe "actiuni" se ocupa de StoryLine (linia povestii). Aceasta are un rol foarte important in crearea unui joc deoarece trebuie sa se fie ceva atractiv, sa tina jucatorii in suspans. In story line sunt inlcuse toate personajele, NPC (sau vendorii - personajele inactive ce nu iau parte la actiuni ci doar ofera informatii despre misiuni, vand iteme sau il ajuta pe erou), Mobii (monstrii cu care eroul se confrunta de-a lungul timpului). Fiecare detaliu este inclus. Cand vorbim despre un personaj nu ne referiim doar la el, la cum arata, ci ne referim la intreagul set de informatii despre el( skilluri, iteme capabile de a fi folosite de player, conversatiile purtate cu celelalte personaje, etc). La fel este si la Mobi. Fiecare parte a Game Developmentului este importanta. Sunetul este facut si introdus in joc tot prin intermediul limbajului de programare folosit pt creare.
Este o meserie dificila ce necesita timp si ustensilele necesare crearii unui joc. Daca cel ce se ocupa cu crearea jocului nu are echipamentul necesar, dureaza destul de mult sa faca toata treaba. Acelasi lucru il putem spune si despre numarul de persoane ce se ocupa de creare jocului. In medie, un joc cu grafica si actiune destul de reusita, poate dura cam 6luni-1an, iar echipa de lucru sa fie formata din mai mult de 20 de membri care sa se ocupe de cate ceva.
Pe de alta parte, nu trebuie ratat nimic, si trebuie verificat la sfarsit de erori sau, asa numitii "bug" ce pot provoca anumite neplaceri in timpul jocului. Cu toate acestea, este destul de dificil sa realizezi un joc si destl de costisitor....
Deci, asta este pt mine...
Vati dori sa lucrati in domeniul asta?
+eG.GamersZone- Administrator
- Numarul mesajelor : 361
WarN :
Puncte Castigate :
Verifica-ti Cunostintele (PUNCTE) :
Data de inscriere : 29/11/2008
Re: Game development
Eu sunt in echipa
+eG.CariocaS- Fan E.G
- Numarul mesajelor : 1058
Varsta : 28
Ce photoshop folosesti? : cs 2
WarN :
Puncte Castigate :
Da ar fi frumos sa fac jocuri.
Da tu te ocupi cu asta?
Da tu te ocupi cu asta?
Motorola- Moderator
- Numarul mesajelor : 82
Varsta : 34
Localizare : Acasa
Ce photoshop folosesti? : Pc-urile si jocurile
WarN :
Puncte Castigate :
pai da. Am si facut o categorie speciala pt asa ceva. Deja am format o mica echipa si am si inceput sa ne ocupam de primul nostru proiect. Suntem inca in cautare de noi membri care sa ne ajute. Daca merge treaba, fac echipa asta o firma de development. O sa o fac legal si o sa scoatem bani frumosi. Acum depinde si de ceilalti membri daca se tin de treaba.
+eG.GamersZone- Administrator
- Numarul mesajelor : 361
WarN :
Puncte Castigate :
Da, suna interesant, de pilda eu sunt la zi cu toate stirile despre gaming, la E3 2012, am urmarit totul live, pana la 6 dimineata...sunt fan. Ce ar trebuii sa stiu? :-?
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum