PHP & MySQL - Etichete PHP!

In jos

PHP & MySQL - Etichete PHP!

Mesaj Scris de +eG.GamersZone la data de Vin Feb 06, 2009 2:41 am

Utilizarea etichetelor PHP
Ca si codul HTML, codul PHP incee cu semnul < si se termina cu >. Aceste doua semne se numesc etichete PHP si au rolul de a comunica serverului de unde incepe codul PHP si unde se termina. ORice text situat intre aceste etichete va fi interpretat ca si cod PHP, iar ceea ce este in exterior va fi luat drept cod HTML. Etichetele PHP ne permit sa tratam secventa ca pe o secventa escape din HTML.
Sunt disponibile diferite stiluri de etichete. Se la studiem mai detaliat.

Stiluri de etichete PHP
Exista de fapt patru stiluri diferite de etichete PHP pe care le putem folosi. Fragmentele de cod care urmeaza sunt echivalente.

1.Stil XML
Cod:
<?php echo '<p>Order processed.</p>'; ?>
Acesta este stilul de eticheta care va fi folosit de noi. Este stilul de eticheta preferat pentru a fi folosit cu PHP. Administratorul serverului nu il poate dezactiva, deci puteti garanta faptul ca va fi disponibil pe toate serverele, iar acest lucru este important in special daca scrieti aplicatii care fi folosite pe configuratii diferite. Acest stil de eticheta poate fi utilizat cu documente XML (Extensible Markup Language). Daca planuiti ca pe site-ul vostru sa furnizati si cod XML, atunci ar trebui sa folositi acest stil.

2.Stil scurt[/b]
Cod:
<? echo '<p>Order processed.</p>'; ?>
Acest stil de eticheta este cel mai simplu si corespunde stilului unei instructiuni prelucrate SGML (Standard Generalized Markup Language). Pentru a folosi acest tip de eticheta - care este cel mai scurt de introdus de la tastatura - trebuie fie sa activati short_open_tag in fisierul vostru de configurare, fie sa compilati codul PHP avand activate etichetele scurte. Utilizarea acestui stil nu este recomandata deoarece, desi este activat in mod prestabilit, administratorii de sistem il dezactiveaza uneori pentru ca interfereaza cu declaratiile de document XML.

3. Stil script
Cod:
<script LANGUAGE='php'> echo '<p>Order processed.</p>'; </script>
Acest stil de eticheta este cel mai lung si va va fi cunoscut daca ati utilizat Javascript sau VBscript. Poate fi folosit daca utilizati un editor HTML care va face probleme cand lucrati cu alte stiluri de etichete.

4.Stil ASP
Cod:
<% echo '<p>Order processed.</p>'; %>
Acest stil de eticheta este identic cu cel folosit in Active Server Pages (ASP) sau ASP.NET. Poate fi utilizat daca ati activat setarea asp_tags, Poate veti dori sa utilizati acest stil de eticheta daca folositi un editor care este orientat sper ASP sau ASP.NET sau daca programari deja in ASP sau in ASP.NET. Retineti ca, in mod prestabilit, acest stil de etichete este dezactivat.

_________________
Be The Best! Fuck The Rest!

avatar
+eG.GamersZone
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 361
WarN :
0 / 1000 / 100

Puncte Castigate :
0 / 1000 / 100

Verifica-ti Cunostintele (PUNCTE) :
0 / 1000 / 100

Data de inscriere : 29/11/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: PHP & MySQL - Etichete PHP!

Mesaj Scris de nikiy la data de Mar Feb 10, 2009 9:45 am

ok

nikiy
Nou Venit
Nou Venit

Numarul mesajelor : 2
Varsta : 30
Ce photoshop folosesti? : nici unul
WarN :
0 / 1000 / 100

Puncte Castigate :
0 / 1000 / 100

Verifica-ti Cunostintele (PUNCTE) :
0 / 1000 / 100

Data de inscriere : 10/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum